«Αν προσπαθήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει»

Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8, τονίζοντας ότι «αν προσπαθήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει».

«Είναι μια περίοδος που όχι απλώς η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα, αλλά και απομονώνεται από διεθνή παραδοσιακά της στηρίγματα. Εμείς δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης, στέλνοντας όμως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας. Με ζητούμενο στο τέλος αυτού του ψυχολογικού μπραντεφέρ να είναι η διεθνής θέση της δικής μας χώρας ενισχυμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Προφανώς δεν βοηθάει όταν ένα στέλεχος της ΝΔ λέει ότι πιστεύει τον Ερντογάν αντί του Τσίπρα, ένα άλλο στέλεχος να λέει ότι η δική μας προκλητικότητα συμβάλλει στην ένταση στο Αιγαίο».

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να επέμβει και να δώσει άλλη τροπή στα πράγματα. Τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά. Αν επιχειρήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει η Τουρκία σε μεγάλη αιμορραγία διπλωματικού κύρους. Και τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουμε» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

 

πηγή:  www.altsantiri.gr

36 Γενικά 3 Σήμερα