Διακοπή πρωταθλήματος εξετάζει η κυβέρνηση μετά τα έκτροπα στην Τούμπα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αργά τη νύχτα, μετά τα έκτροπα στο ντέρμπι ΑΕΚ ΠΑΟΚ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ συζητείται ακόμη και διακοπή του πρωταθλήματος όπως και έξοδος των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Πάντως ο κ. Βασιλειάδης είχε προϊδεάσει με τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία έκανε λόγο για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν:

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις»

«Ξένοι από την ΟΥΕΦΑ για την διοίκηση στην ΕΠΟ»!

Νωρίς το απόγευμα χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού με συνέντευξή του στον realfm προϊδέασε ακόμα και για διοίκηση στην ΕΠΟ που θα τοποθετήσει η ΟΥΕΦΑ!

Στην παρατήρηση του Παύλου Παπαδημητρίου ότι όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα από την ΟΥΕΦΑ «στέλνουν ξένους και για την διοίκηση της ΕΠΟ» απάντησε «σωστά» επιβεβαιώνοντας την πρόθεση. «Να προσέξουμε μήπως πάμε σε άγαρμπες λύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ σκληρός υπήρξε και για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τονίζοντας: «Να λειτουργήσουν ως ιδιοκτήτες των ανώνυμων εταιρειών, αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται να τους το επιβάλλουμε μαζί με την ΟΥΕΦΑ».

 

 

πηγή:  https://neaselida.gr

15 Γενικά 3 Σήμερα