Προσλήψεις 740 αναπληρωτών καθηγητών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Με τον στόχο να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνεχίζει τις διαδικασίεςπρόσληψης αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε την Πέμπτη, την πρόσληψη 740 αναπληρωτών,πλήρους ωραρίου, των ειδικοτήτων ΠΕ02 (φιλόλογοι), ΠΕ03 (μαθηματικοί) και ΠΕ04 (φυσικές επιστήμες – φυσικοί/χημικοί/βιολόγοι/γεωλόγοι), για την κάλυψη λειτουργικών κενών στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προσλήψεις αυτές προστίθενται σε αυτές που ανακοινώθηκαν, την Τετάρτη, για τανηπιαγωγεία και τα δημοτικά και, όπως αναφέρει το υπουργείο, «με ταχείς ρυθμούς» θα ακολουθήσουν και οι επόμενες φάσεις προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, μόλις το ΑΣΕΠ αποστείλει τους κυρωμένους πίνακες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, γενική και ειδική, εκπαίδευση ανέρχεται σε 5.919.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για να τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται, ότι η χρηματοδότηση των προσλήψεων αυτών έγινε από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

πηγή: www.altsantiri.gr

 

185 Γενικά 3 Σήμερα