Την πρόοδο της Ελλάδας επισημαίνει δημοσίευμα των Financial Times

«Η πρόοδος είναι πρόοδος».

Αυτό σημειώνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Financial Times αναφερόμενη στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της Ελλάδας.
Η χώρα μόλις δημοσίευσε μια σειρά με καλύτερα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων η ανεργία μειώθηκε σε χαμηλό τετραετίας, ο αποπληθωρισμός μετριάστηκε και η βιομηχανική παραγωγή επέστρεψε στην ανάπτυξη, αναφέρει η εφημερίδα.

Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε το Μάρτιο στο 24,1%, χαμηλότερα κατά 0,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο ενώ είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2012.

Η εικόνα για την ανεργία συνεχίζει να είναι άσχημη, όπως κι αν την δει κανείς, επισημαίνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «η πρόοδος είναι πρόοδος«. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, η ανεργία μειώθηκε κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, μια σημαντική βελτίωση από τη μείωση 4% που καταγράφηκε τον Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές καταναλωτή, ο αποπληθωρισμός επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα το Μάιο, στο -0,2% από το -0,4% τον Απρίλιο.

πηγή: www.altsantiri.gr

165 Γενικά 3 Σήμερα