Αποκλειστικό: Πού βρίσκεται και γιατί δεν μιλάει το στέλεχος της Novartis που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου στην Αττική παραμένει το στέλεχος της φαρμακευτική εταιρείας Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το στέλεχος της εταιρείας που ανήμερα την πρωτοχρονιά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει από το Galaxy του Hilton δείχνει να μην έχει καμία απολύτως διάθεση να αποκαλύψει κανένα στοιχείο που αφορά στο σκάνδαλο της φαρμακευτική εταιρείας το οποίο διερευνά η δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44 χρόνος χημικός έχει εκνευριστεί διότι έχουν αποκαλυφθεί πολλά προσωπικά του στοιχεία και για τον λόγο αυτό δεν θέλει να μιλήσει. Συγκεκριμένα εμφανίζεται να λέει στους αστυνομικούς ότι «ξέρω τι θέλετε» ωστόσο αποφεύγει να μιλήσει.

Ο 44χρονος χημικός αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο απ’ αυτό στο οποίο νοσηλεύεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι το στέλεχος της Novartis την πρώτη μέρα του χρόνου βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy στο Hilton και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 44χρονος ζητούσε να έρθει στο σημείο η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, που έχει αναλάβει και τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Τελικά, οι αστυνομικοί με τη βοήθεια ειδικού διαπραγματευτή έπεισαν τον άνδρα να μην πέσει και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Α.Τ. Συντάγματος.

O 44χρονος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής και μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη το οποίο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πήγαινε πολύ καλά.

Έφοδος εισαγγελέα στα γραφεία της Novartis

Έφοδος με εντολή των εισαγγελικών αρχών πραγματοποίησαν στο μεταξύ οι ελληνικές αρχές στα γραφεία της Novartis, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για το σκάνδαλο με τις μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της ελβετικού κολοσσού της φαρμακοβιομηχανίας.

Ήδη για την υπόθεση διενεργεί προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελία διαφθοράς μετά από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Νωρίτερα σήμερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν πως «μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία “Novartis” οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές». Παράλληλα, επισήμαιναν πως «σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

 

πηγή: www.koutipandoras.gr

112 Γενικά 5 Σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *