Κομισιόν: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειωθούν τα τραγικά συμβάντα στην Ειδομένη

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα δήλωσε σήμερα ότι η Κομισιόν στηρίζει τις ελληνικές Αρχές για να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και κυρίως να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσφύγων εκεί.

Η Μ. Αντρέεβα δήλωσε ότι η Επιτροπή χρηματοδοτεί κέντρα υποδοχής προσφύγων που δεν βρίσκονται στην Ειδομένη και προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαμονής, ενώ, όπως είπε, οι ελληνικές Αρχές μεταφέρουν τους πρόσφυγες από την Ειδομένη σε αυτά τα καταλύματα. «Κάνουμε ό, τι είναι δυνατό για να μειωθούν τα τραγικά συμβάντα και να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλή καταλύματα όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μ. Αντρέεβα.

Εξάλλου, η Μ. Αντρέεβα τόνισε ότι η Επιτροπή και η Frontex παρέχουν στήριξη στην Ελλάδα για να φυλάξει τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Η ίδια υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στη δήλωσή τους της 7ης Μαρτίου, καλούν την Ελλάδα να εργαστεί για τη διαχείριση και την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και των συνόρων με την ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «η κατάσταση δεν είναι ακόμα ικανοποιητική». «Είναι τεράστια η δουλειά που πρέπει να γίνει και δεν αφήνουμε την Ελλάδα μόνη της σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε η Μ. Αντρέεβα.

πηγή:newsbeast.gr

139 Γενικά 10 Σήμερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *